Banner-Ouders-Ik-enJet

Ouders

Als ouder wilt u graag dat uw kind zich prettig voelt en goed ontwikkelt, waardoor hij/zij kan uitgroeien tot een gezond en gelukkig mens. Soms merkt u echter dat uw kind niet zo lekker in zijn of haar vel zit. Het kan zijn dat uw kind aangeeft dat het op school niet zo goed gaat of dat u thuis tegen dingen aanloopt.

Voor alle vragen en problemen die er zijn gaan wij samen met uw kind op zoek naar zijn/haar eigen kracht en hulpbronnen, waardoor het kind weer de baas wordt over zijn eigen problemen en leert wat te doen als het even moeilijk is. Zo ontstaat een stevige basis om gezond verder te groeien.

Een coachingstraject met uw kind begint altijd met een intake gesprek met u als ouder(s) om zo een beeld te krijgen van de situatie en informatie over uw inzicht van het probleem.

Contact opnemen

Ouderbegeleiding

Het kan ook zijn dat u tegen problemen aanloopt bij het opvoeden van uw zoon of dochter. Dat u graag met iemand zou willen praten over wat u moeilijk vindt en wat juist goed gaat, ook voor hulp bij het opvoeden kunt u bij mij terecht.

We willen allemaal dat onze kinderen opgroeien tot zelfstandige, vrolijke en gelukkige mensen. Dat het in huis gezellig en harmonieus is. Maar soms lukt het even niet, ziet u dat uw kind niet lekker in zijn of haar vel zit, is er meer ruzie in huis dan u zou willen of is uw kind juist stil en terug getrokken? Weet u niet hoe u uw kind verder kan helpen of kan ondersteunen op dit soort moeilijke momenten,
Ik help u graag in een ouderbegeleiding gesprek.

Ouderbegeleiding voor wie?

U geeft aan waar u tegenaan loopt als ouder en waar u wel wat hulp bij het opvoeden kan gebruiken, de gesprekken kunt u individueel voeren of samen met uw opvoedpartner(s).

Kinderen communiceren op een andere manier dan volwassenen , ze zijn nog niet goed instaat om rationeel naar problemen te kijken en erover te communiceren. Soms is hun woordenschat nog niet zover ontwikkeld dat ze in woorden kunnen uitdrukken wat ze voelen en willen. Ze laten dan gedrag zien wat ouders vaak vervelend vinden: boos worden, zeuren, schreeuwen. De kunst is dan om te proberen “achter” het gedrag te kijken: wat vraagt het kind nu eigenlijk, wat heeft uw kind op dit moment nodig. Mijn ouderbegeleiding is daarop gericht.

Ouderbegeleiding hoe gaat dat?

Zoals aangeven gaan we samen in gesprek, ieder kind is anders en dus iedere opvoeding is anders. Ik luister zonder te oordelen. Gedurende het gesprek geef ik handvatten en tips om verder mee aan de slag te gaan. Soms is een kleine verandering al genoeg om een probleem op te lossen.

Ouderbegeleiding is geen standaard traject. We kijken steeds wat u nodig heeft om uw kind verder te helpen. U geeft zelf aan hoeveel sessies en hoe vaak u denkt nodig te hebben.

Zou u wel wat hulp bij het opvoeden willen hebben, neem dan contact met mij op een afspraak voor ouderbegeleiding te maken.