HarTgrondig opvoeden

De opvoed training waarbij liefdevol begeleiden van kinderen centraal staat!

De training Hartgrondig Opvoeden is een training voor alle ouders/opvoeders die bereid zijn naar zichzelf te kijken en om te veranderen, ten einde het kind te helpen.

U zult merken dat de relatie met uw kind zich zal verbeteren en verdiepen als u zelf anders naar uw kind leert kijken en luisteren. U zult uw kind beter begrijpen.

Wat is hartgrondig opvoeden:

Tijdens de training hartgrondig opvoeden komen aan de hand van 6 thema’s verschillende alledaagse situaties aanbod.

De verschillende thema’s zijn:

  • Ongehoorzaamheid
  • Zeuren
  • Ruzie
  • Jij in je opvoedersrol
  • Liegen
  • Geweld

De training vindt bij voorkeur plaats in een groep (vanaf 4 personen). Er is veel ruimte voor eigen inbreng. Het is vooral ook de bedoeling dat de deelnemers zelf aan het woord komen en kunnen oefenen met de verschillende tips en inzichten die u tijdens de training krijgt.

Het doel van de training is om opvoeders te leren (opnieuw) met een open en nieuwsgierige blik naar hun kind te laten kijken en met hen te communiceren. Vanuit warmte en liefde die opvoeders daardoor (opnieuw) voelen voor hun kind ontstaat een wederzijdse liefdevolle relatie.

Wat houdt de training hartgrondig opvoeden in:

De training bestaat uit 6 lessen van 2,5 uur.

De deelnemers krijgen aan het begin van de eerste les het opvoedersboek behoorde bij de training. Hierin staat de theorie uitgelegd, staan verschillende oefeningen die we samen maken en u krijgt 6 sleutelkaarten met daarop een samenvatting van de les. Verder krijgt u een toegangscode tot ChildConsult filmpjes gedurende een schooljaar.

De training is er voor iedereen die met kinderen te maken heeft in welke opvoederrol dan ook ( (stief)ouders / leerkrachten / opa & oma / leidsters KDV).

De training wordt 2x per jaar gegeven. Mocht u zelf een groep van min 4 personen hebben dan kan de training, in overleg, op andere momenten en evt op een andere locatie starten.

Contact opnemen